Crematie in Drachten of omgeving? Vertrouw op De Laatste Eer
Crematorium Drachten en De Laatste Eer
Voor elke crematie in of bij Drachten zijn wij al ruim een eeuw dé uitvaartverzorger. Wanneer een dierbare van u is overleden, is De Laatste Eer er voor u. We bieden u 24/7 houvast en betrokkenheid, zowel tijdens de crematie als daarna. En we helpen leden én niet-leden. Voor een crematie in Drachten of omgeving kunt u terecht bij Crematorium Wâldhôf Drachten Opeinde. Hiermee hebben wij een nauwe samenwerking. Onze uitvaartverzorgers informeren u graag over Crematorium Drachten. Samen met u maken we de crematie tot een liefdevol loslaten.
Een crematorium in Friesland of daarbuiten?
Er is maar één crematorium bij Drachten. Maar natuurlijk bent u vrij om te kiezen voor elk crematorium in Friesland en daarbuiten. Net als Crematorium Wâldhôf Drachten Opeinde beschikken de meeste crematoria in Friesland over alle faciliteiten voor de uitvaartplechtigheid.
Waarom een crematie in Drachten?
Iedereen is vrij om een eigen crematorium te kiezen. Vaak kiezen mensen voor een crematorium in of bij Drachten omdat dit hun eigen woon- of geboorteplaats is. Verder komt het voor dat mensen na hun crematie in Drachten bijgezet willen worden bij een dierbare die al eerder is overleden. In dat geval is er dan ook voor de nabestaanden een gedenkplaats dichtbij.
Stille Crematie bij De Laatste Eer Drachten
Bent u op zoek naar een sober en respectvol afscheid zonder uitvaartceremonie en zonder aanwezigen? Overweeg dan een stille crematie bij De Laatste Eer Drachten. Een stille crematie, ook wel technische crematie genoemd, is een eenvoudiger en goedkoper alternatief voor de traditionele crematie met uitvaartdienst. Deze vorm van cremeren is bedoeld voor mensen die een bescheiden uitvaart wensen, waarbij privacy en eenvoud centraal staan. Bij De Laatste Eer Drachten informeren we u graag over de mogelijkheden, voordelen en kosten van een stille crematie. Wilt u meer weten? Lees dan verder op onze pagina over stille crematie.
Begraafplaats en crematorium Drachten Opeinde – Wâldhôf
Wâldhôf is een sfeervol, modern crematorium en uitvaartcentrum. Er is hier veel mogelijk. Van opbaren en uitvaartdienst tot bijzetten op een urnenveld of urnenmuur. As kan hier verstrooid worden op een persoonlijk strooivak.
Andere begraafplaatsen in Drachten voor asbestemming:
Begraafplaats Slingehof Drachten
Deze begraafplaats heeft een veld voor urnengraven en een urnenmuur. Het verstrooien van as is mogelijk op het algemene strooiveld of op een persoonlijk strooivak. Bij het algemeen strooiveld kan een naambordje op een meerpaal worden geplaatst.
Zuiderbegraafplaats Drachten
Op het achterste veld is ruimte voor urnengraven en kan as worden verstrooid op een persoonlijk strooivak of op het algemene strooiveld. Bij het algemene strooiveld kan een naambordje op een boomstam worden geplaatst.
Waarom cremeren?
De een kiest bewust voor begraven, de ander voor cremeren. Die keuze is heel persoonlijk. Soms kiezen mensen voor cremeren vanuit hun geloofs- of levensovertuiging of vanuit traditie. Anderen omdat ze vinden dat cremeren de cirkel van het leven rondmaakt. Of omdat cremeren goedkoper is. Sommigen kiezen voor cremeren omdat as bij een verhuizing kan worden meegenomen.
Cremeren wanneer?
Volgens de Nederlandse wet mag een overledene niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden worden gecremeerd. (Hierbij tellen weekenden en feestdagen niet mee.) De burgemeester kan toestemming geven om af te wijken van deze regel.
Meer weten over een crematie in Drachten? Neem contact op.
Onze laatste blogs
Euthanasie en uitvaart voorbespreken: Wat je moet weten over planning en wensen
Euthanasie is een ingrijpende beslissing die veel vraagt van zowel de persoon die ervoor kiest als de nabestaanden. Naast de medische en emotionele aspecten, is er ook de behoefte aan zorgvuldige planning, waaronder het bespreken van de uitvaart. Het voorbespreken van een uitvaart na euthanasie kan veel rust en helderheid brengen voor alle betrokkenen. In deze blog lees je wat je moet weten over het plannen van een uitvaart na euthanasie en hoe je jouw wensen vast kunt leggen.
Stille crematie: wat is het en waarom kiezen mensen ervoor?
Een stille crematie ook wel bekend als een 'technische crematie', is een relatief onbekend, maar steeds populairder wordend alternatief binnen de uitvaartwereld. Terwijl veel mensen bekend zijn met de traditionele crematie, waarbij een ceremonie en een samenkomst van familie en vrienden centraal staan, biedt de stille crematie een soberder en intiemer alternatief. Maar wat houdt een stille crematie precies in, en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? In deze blog leggen we uit wat een stille crematie inhoudt, voor wie het geschikt is, en wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen.
Wat is resomeren? Een milieuvriendelijk alternatief voor cremeren
In de zoektocht naar duurzamere en milieuvriendelijkere uitvaartmethoden is resomeren een innovatieve ontwikkeling die steeds meer aandacht krijgt. Resomeren, ook wel bekend als alkalische hydrolyse of watercrematie, biedt een groen alternatief voor de traditionele methoden van begraven en cremeren. Hoewel resomeren (nog) niet is toegestaan in Nederland, is het interessant om te begrijpen wat resomeren precies inhoudt en waarom het als milieuvriendelijker wordt beschouwd.
Wat is lijkschouw en wat zijn de regels?
Bij elk overlijden in Nederland wordt een proces in gang gezet om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Dit proces, bekend als lijkschouw, is essentieel om vast te stellen of iemand op natuurlijke wijze is overleden of dat er mogelijk sprake is van een niet-natuurlijke dood, zoals een misdrijf of ongeval. In deze blog leggen we uit wat lijkschouw precies inhoudt, welke regels erbij komen kijken, en waarom het zo'n belangrijke procedure is.
Bijzondere uitvaart organiseren? 10 tips voor een persoonlijk afscheid
Het organiseren van een uitvaart is een unieke en persoonlijke gebeurtenis. Het biedt de mogelijkheid om een leven te vieren op een manier die past bij de overledene. Hier zijn 10 tips om persoonlijke elementen toe te voegen aan een uitvaart en er een persoonlijke uitvaart van te maken.