Een uitvaart regelen bij leven
Uw eigen uitvaart vooraf regelen
Elk leven is eindig, of we dat willen of niet. Dus is uw eigen uitvaart regelen bij leven een wijze beslissing. Zo voorkomt u onnodig speur- en regelwerk voor uw nabestaanden wanneer u er later niet meer bent. Uw uitvaart regelen bij leven heeft nog een voordeel. Zo kunt u rustig nadenken over uw uitvaartwensen en deze ook bespreken met uw gezinsleden of anderen. DLE-Drachten adviseert regelmatig mensen bij het regelen van hun eigen uitvaart bij leven. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.
De uitvaart regelen bij leven… maar wanneer dan?
Nadenken over uw eigen afscheid voelt misschien vreemd. Toch is het verstandig om uw eigen uitvaart vooraf te regelen. Maar wanneer doe je zoiets? Dit is voor iedereen anders. Veel mensen gaan hun uitvaart regelen wanneer het levenseinde onmiskenbaar nadert, bijvoorbeeld bij ouderdom of ziekte. Maar er kunnen ook andere aanleidingen zijn. Bijvoorbeeld wanneer een dierbare van u is overleden. Of wanneer u uw testament aan het opstellen bent. Uw uitvaart regelen bij leven is een geruststellend idee voor uzelf en voor uw nabestaanden.
Wat te regelen bij overlijden?
Misschien voelt het ongemakkelijk, maar wat moet je regelen voor een uitvaart wanneer het uzelf betreft? Dit hangt helemaal af van uw persoonlijke uitvaartwensen. Daarnaast komen er bij elke uitvaart veel praktische zaken kijken. Hiervoor is het goed om u alvast in te lezen over wat te regelen bij overlijden.
Tip: wensenboekje uitvaart
Wil ik begraven of gecremeerd worden? En moet ik vooraf nog een uitvaartverzekering regelen? Deze en vele andere vragen kunnen bij u opkomen wanneer alles rond de uitvaart vooraf regelen wilt. Daarom hebben we een uitvaart checklist voor u gemaakt. Deze kunt u downloaden. Ontvangt u onze ‘checklist uitvaart regelen’ liever per post? Neemt u dan even contact met ons op.
Niet lid van DLE of elders verzekerd?
De Laatste Eer Drachten is er voor iedereen. Ook als u geen lid bent van onze uitvaartvereniging of als u elders bent verzekerd. Wij bieden u 24/7 houvast en betrokkenheid bij het regelen en uitvoeren van de uitvaart. Wanneer u verzekerd bent bij een andere maatschappij stemmen we daarmee af en nemen we u alle zorg uit handen.
Uw uitvaart regelen bij leven? Neem vrijblijvend contact op.
Overlijden melden?
24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827
Onze laatste blogs
Euthanasie en uitvaart voorbespreken: Wat je moet weten over planning en wensen
Euthanasie is een ingrijpende beslissing die veel vraagt van zowel de persoon die ervoor kiest als de nabestaanden. Naast de medische en emotionele aspecten, is er ook de behoefte aan zorgvuldige planning, waaronder het bespreken van de uitvaart. Het voorbespreken van een uitvaart na euthanasie kan veel rust en helderheid brengen voor alle betrokkenen. In deze blog lees je wat je moet weten over het plannen van een uitvaart na euthanasie en hoe je jouw wensen vast kunt leggen.
Stille crematie: wat is het en waarom kiezen mensen ervoor?
Een stille crematie ook wel bekend als een 'technische crematie', is een relatief onbekend, maar steeds populairder wordend alternatief binnen de uitvaartwereld. Terwijl veel mensen bekend zijn met de traditionele crematie, waarbij een ceremonie en een samenkomst van familie en vrienden centraal staan, biedt de stille crematie een soberder en intiemer alternatief. Maar wat houdt een stille crematie precies in, en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? In deze blog leggen we uit wat een stille crematie inhoudt, voor wie het geschikt is, en wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen.
Wat is resomeren? Een milieuvriendelijk alternatief voor cremeren
In de zoektocht naar duurzamere en milieuvriendelijkere uitvaartmethoden is resomeren een innovatieve ontwikkeling die steeds meer aandacht krijgt. Resomeren, ook wel bekend als alkalische hydrolyse of watercrematie, biedt een groen alternatief voor de traditionele methoden van begraven en cremeren. Hoewel resomeren (nog) niet is toegestaan in Nederland, is het interessant om te begrijpen wat resomeren precies inhoudt en waarom het als milieuvriendelijker wordt beschouwd.
Wat is lijkschouw en wat zijn de regels?
Bij elk overlijden in Nederland wordt een proces in gang gezet om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Dit proces, bekend als lijkschouw, is essentieel om vast te stellen of iemand op natuurlijke wijze is overleden of dat er mogelijk sprake is van een niet-natuurlijke dood, zoals een misdrijf of ongeval. In deze blog leggen we uit wat lijkschouw precies inhoudt, welke regels erbij komen kijken, en waarom het zo'n belangrijke procedure is.
Bijzondere uitvaart organiseren? 10 tips voor een persoonlijk afscheid
Het organiseren van een uitvaart is een unieke en persoonlijke gebeurtenis. Het biedt de mogelijkheid om een leven te vieren op een manier die past bij de overledene. Hier zijn 10 tips om persoonlijke elementen toe te voegen aan een uitvaart en er een persoonlijke uitvaart van te maken.