Muziek tijdens de uitvaart
Persoonlijke begrafenis muziek
Muziek is vaak een belangrijk onderdeel tijdens het afscheid van een dierbare. Voor veel mensen zegt muziek juist wat woorden moeilijker uitdrukken. Muziek is immers sfeerbepalend. Zo kan uw zelf gekozen begrafenis muziek herinneringen naar boven halen en helpen om emoties of gevoelens uit te drukken. Veel mensen gebruiken de tekst van een liedje ook tijdens een toespraak of op de rouwkaart. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten denken graag met u mee over geschikte muziek tijdens de begrafenis.
Welke afscheidsmuziek?
Welke muziek vindt u passen bij de uitvaartplechtigheid? Klassiek, modern, Nederlandstalig of anders? Op het internet zijn allerlei lijsten te vinden met veel gespeelde begrafenis muziek. Sommige van deze muziekstukken of liedjes zijn speciaal geschreven voor begrafenissen en crematies. U mag ook heel andere muziek kiezen, zoals muziek waar de overledene van hield, of muziek als onderdeel van de liturgie die u tijdens de afscheidsplechtigheid gebruikt. Mooie liedjes voor de begrafenis kunnen een diepe indruk achterlaten en bijdragen aan een betekenisvol afscheid.
Muziek en andere media in uitvaartcentrum Slingehof
De aula in ons Uitvaartcentrum Slingehof beschikt over een moderne geluidsinstallatie voor het afspelen van uw begrafenis muziek. U kunt de muziek aanleveren op cd en USB-stick. Ook via e-mail is mogelijk, maar houdt u er rekening mee dat e-mail niet geschikt is voor het verzenden van grote muziekbestanden. In onze aula kunt u ook gebruik maken van het aanwezige orgel. Wilt u foto’s en filmpjes laten zien, dan kunt u gebruik maken van onze grote beeldschermprojector.
Uitvaartplechtigheid opnemen
In Uitvaartcentrum Slingehof nemen we de ceremonie graag voor u op. U kunt kiezen voor een video- en/of audio-opname, die we u aanleveren op een USB-stick. Zo kunt u niet alleen de mooie muziek tijdens de begrafenis, maar ook de rest van de ceremonie bewaren als blijvende herinnering.
Onze laatste blogs
Euthanasie en uitvaart voorbespreken: Wat je moet weten over planning en wensen
Euthanasie is een ingrijpende beslissing die veel vraagt van zowel de persoon die ervoor kiest als de nabestaanden. Naast de medische en emotionele aspecten, is er ook de behoefte aan zorgvuldige planning, waaronder het bespreken van de uitvaart. Het voorbespreken van een uitvaart na euthanasie kan veel rust en helderheid brengen voor alle betrokkenen. In deze blog lees je wat je moet weten over het plannen van een uitvaart na euthanasie en hoe je jouw wensen vast kunt leggen.
Stille crematie: wat is het en waarom kiezen mensen ervoor?
Een stille crematie ook wel bekend als een 'technische crematie', is een relatief onbekend, maar steeds populairder wordend alternatief binnen de uitvaartwereld. Terwijl veel mensen bekend zijn met de traditionele crematie, waarbij een ceremonie en een samenkomst van familie en vrienden centraal staan, biedt de stille crematie een soberder en intiemer alternatief. Maar wat houdt een stille crematie precies in, en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? In deze blog leggen we uit wat een stille crematie inhoudt, voor wie het geschikt is, en wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen.
Wat is resomeren? Een milieuvriendelijk alternatief voor cremeren
In de zoektocht naar duurzamere en milieuvriendelijkere uitvaartmethoden is resomeren een innovatieve ontwikkeling die steeds meer aandacht krijgt. Resomeren, ook wel bekend als alkalische hydrolyse of watercrematie, biedt een groen alternatief voor de traditionele methoden van begraven en cremeren. Hoewel resomeren (nog) niet is toegestaan in Nederland, is het interessant om te begrijpen wat resomeren precies inhoudt en waarom het als milieuvriendelijker wordt beschouwd.
Wat is lijkschouw en wat zijn de regels?
Bij elk overlijden in Nederland wordt een proces in gang gezet om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Dit proces, bekend als lijkschouw, is essentieel om vast te stellen of iemand op natuurlijke wijze is overleden of dat er mogelijk sprake is van een niet-natuurlijke dood, zoals een misdrijf of ongeval. In deze blog leggen we uit wat lijkschouw precies inhoudt, welke regels erbij komen kijken, en waarom het zo'n belangrijke procedure is.
Bijzondere uitvaart organiseren? 10 tips voor een persoonlijk afscheid
Het organiseren van een uitvaart is een unieke en persoonlijke gebeurtenis. Het biedt de mogelijkheid om een leven te vieren op een manier die past bij de overledene. Hier zijn 10 tips om persoonlijke elementen toe te voegen aan een uitvaart en er een persoonlijke uitvaart van te maken.